(Re)Encontres & (Re)Estrenes 04-12-22

Carregant Concerts

Concert de celebració i homenatge als 50 anys de la coral Càrmina.
De la mà del mestre Jordi Casas i Bayer, el naixement de la coral Càrmina el 1972 va ser el fruit de l’impuls d’un grup de músics joves que es van comprometre amb la qualitat musical.
La Coral Càrmina està formada per un col·lectiu de 45 cantaires amb una sòlida formació musical i experiència en el cant coral que comparteixen les mateixes inquietuds musicals.
El seu director, Daniel Mestre i Dalmau (Igualada, 1973), inicia els estudis musicals a la seva ciutat i posteriorment a l’Escolania de Montserrat, als conservatoris de Badalona i de Barcelona (violí i piano). Paral·lelament estudia cant i música de cambra i es llicencia en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. També assisteix a cursos de direcció coral i orquestral.
El 1997 es trasllada a Viena on cursa estudis de direcció al Konservatorium der Stadt Wien. Es gradua amb les màximes qualificacions i dirigeix diverses formacions corals i instrumentals. L’any 2002 es trasllada a Sud-Àfrica on assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus i debuta com a director d’òpera.
La temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu.
Ha estat director titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans (2004-2006), director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2005-2011), director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada (2005-2012) i des de la temporada 2013-14 de la Coral Càrmina.
Actualment és professor de direcció, percepció auditiva i director musical del Taller d’Òpera de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

PROGRAMA

Carmen nr.II d’Horaci – Z. Kodaly

Jesu meine Freude, BWV 227 – J. S. Bach

Sanctus (del Rèquiem) – Pere Rabassa

Agnus Dei – Joaquim Homs

La vaca cega – Frederic Mompou *

Retorn del goig (de Viatge al mite op.60-text:Pere Gomila) – Salvador Brotons *

O Magnum mysterium – Carles Prat

Tu es Petrus (obra dedicada al mil·lenari de St. Pere de Rodes- estrena mundial) – A. Barbosa

    1. I.Origen
    1. II. Resistència
    1. III. Glòria

Suite nadalenca – Andreu Diport (estrena absoluta) *

Músics:

Emili Blasco, piano (*)

Meritxell Genís, violí

Gisèle Lopez, violí

Daniel Regincós, violoncel

Andreu Diport, compositor

Daniel Mestre, direcció

Comparteix el concert!

Go to Top