El naixement de la Coral Càrmina va ser el fruit de l’impuls d’un grup de joves músics que es van comprometre audaçment amb un nou repertori i amb la qualitat musical. Una nova manera de fer que ha marcat el camí de moltes altres corals del país.

La coral ha estat dirigida en diferents etapes per J. Pons, F. Guillén, J. Vila, A. Cañamero, M. Ríos, F. Marina i G. Sierra. Des del 2013, Daniel Mestre n’és el director.
 El cor ha treballat també amb directors de prestigi internacional com Edmon Colomer, Laszlo Heltay, Christopher Hogwood, Antoni Ros Marbà, Salvador Mas, Andrew Parrott o Ton Koopman, entre d’altres.
 El seu repertori abasta des de la polifonia internacional al descobriment i l’aposta per autors catalans, com mostra la seva participació en l’estrena d’obres de F. Mompou, F. Homs, M. Valls, J. Guinjoan, J. Soler, X. Benguerel, Brotons, León, J. Vila i Carbonell, Josep Mª Guix, Xavier Pagès-Corella o Joan Magrané, ha estat una de les senyes d’identitat del nostre cor.

Entre les seves produccions podem destacar que des del 1986 fins al 2002 fou el cor col·laborador de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya; la seva participació en la inauguració dels Auditoris de Barcelona i de Madrid o en l’acte d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.

Ha realitzat diversos enregistraments entre els quals destaquen “Tosca”, “L’alta naixença del
 rei en Jaume” de Gerhard, “A vision of Ariel”
 de Saminsky, el “Psalm 126″ de Philip Glass, l’”Stabat Mater” de Brotons i “El Llibre Vermell” de X. Benguerel.

Aquest compromís de qualitat ens ha acompanyat els darrers 45 anys d’història i ens continua empenyent cap a nous desafiaments.

PROGRAMES DISPONIBLES

2019-03-28T10:53:34+00:00

Cantica in exilio

La Coral Càrmina, juntament amb el saxofonista Albert Julià i l’actor Enric Arquimbau, us convidem a gaudir d’un concert molt especial, on a través dels cants i les paraules recordarem tots aquells homes, dones i nens que des de l’Èxode fins als nostres dies s’han vist forçats a emprendre un viatge sense retorn que sovint comporta la traumàtica pèrdua de les persones més estimades i de tots aquells béns més preuats.

2019-03-28T10:54:38+00:00

Camins

La Coral Càrmina, amb el pianista Emili Blasco i l’actor Enric Arquimbau us presentem un atractiu programa amb obres de compositors de casa nostra i amb un fil conductor que les uneix: els camins. Camins de dolor, camins contemplatius, camins d’amor, el camí de l’ànima, camins mítics, camins solitaris…

2019-04-01T17:29:11+00:00

Missa en Re M de Dvořák – Magnificat Brevis de Vivancos – Rosa Mystica de Muset

La Coral Càrmina juntament amb l’organista David Malet us presenta un programa amb una obra de gran bellesa i importància en la producció d’Antonín Dvořák. El gran compositor txec va compondre la Missa en Re M. per a cor, solistes i orgue per a la consagració d’una capella particular a Praga el 1887 i uns anys més tard la va orquestrar a petició del seu editor anglès.

2019-04-01T17:42:23+00:00

Rèquiem d’Anton Bruckner i Obres de Morera, Blancafort i Mendelssohn

La Coral Càrmina i l’Orquestra Camerata XXI us presentem un atractiu programa amb una obra pràcticament inèdita a casa nostra però d’una gran bellesa i qualitat: el Rèquiem en re m. d’Anton Bruckner, la seva primera gran obra per a solistes, cor, i una orquestra de cordes, trombons, trompa i orgue que s’emmiralla en el Rèquiem de Mozart, amb el qual coincideix no només en la tonalitat sinó també en la seva estructura i concepció.