Missa en Re M de Dvořák – Magnificat Brevis de Vivancos – Rosa Mystica de Muset

La Coral Càrmina juntament amb l’organista David Malet us presenta un programa amb una obra de gran bellesa i importància en la producció d’Antonín Dvořák. El gran compositor txec va compondre la Missa en Re M. per a cor, solistes i orgue per a la consagració d’una capella particular a Praga el 1887 i uns anys més tard la va orquestrar a petició del seu editor anglès. Com en les altres obres d’aquest compositor, està impregnada per aquest melodisme inspirat en la tradició folklòrica eslava i la riquesa harmònica i tímbrica tan característica de l’obra de Dvořák.

Al costat de l’imponent Missa de Dvořák podrem escoltar el Magníficat brevis d’un dels compositors més internacionals i reconeguts del nostre país: Bernat Vivancos. Estrenat recentment a Montserrat en ocasió del XLII Congrés Internacional de Pueri Cantors amb 3000 cantaires, és una obra de gran majestuositat i brillantor.

El programa es completa amb una obra per a orgue sol inspirada en temes montserratins: Rosa Mystica de Josep Muset i Ferrer, igualadí format a l’Escolania de Montserrat i a París, on estudià amb Louis Vierne i amb Charles Tournemire, i que fou mestre d’organistes com el P. Gregori Estrada i exercí la seva professió a Vic, Sabadell, Barcelona i Austràlia, a més d’actuar a diversos escenaris d’arreu del món.

    Solistes a determinar

    David Malet, orgue
    Coral Càrmina
    Daniel Mestre, director

Programa

Bernat Vivancos
Magníficat Brevis

Josep Muset
Rosa Mystica sobre temes montserratins per a orgue

A. Dvorák
Missa en Re M. per a cor i orgue op. 86