Pessebre de Pau Casals al Palau de la Música

Carregant Concerts

Mai més cap guerra. Pau als homes de bona voluntat! Pau! 

Enguany es commemoren els 50 anys de la mort de Pau Casals, un dels noms més universals de la cultura catalana. Reconegut intèrpret del violoncel, extraordinari director d’orquestra, excel·lent compositor, i mestre de joves músics, va considerar la música com una expressió del compromís amb la pau i la dignitat de les persones.

Amb motiu del 50è aniversari de la seva mort, el 22 d’octubre d’aquest 2023 s’ha programat un concert especial organitzat conjuntament per la Fundació Pau Casals i la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, en el qual s’estrenarà una versió orquestral reduïda que la Fundació Pau Casals va encarregar, amb seguiment i suport de la Sra. Marta Casals, al mestre Antoni Ros Marbà.

L’any 1960 Pau Casals va estrenar a Mèxic el seu oratori El pessebre, composat a partir del poema de Joan Alavedra, amb una orquestració que va fer el seu germà Enric Casals per a ser interpretada per una gran formació orquestral i cor. Des de llavors, Casals va dirigir El pessebre més de setanta vegades en quaranta-tres ciutats de tot el món. Va ser el seu estendard en defensa de la pau i la concòrdia.

Fitxa artística
Mireia Tarragó, soprano
Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano
David Alegret, tenor
Joan Martín-Royo, baríton
Pau Armengol, baríton
Coral Càrmina (Daniel Mestre i Dalmau, director)
Franz Schubert Filharmonia (Tomàs Grau, director)
Antoni Ros Marbà, director

Programa
P. CASALS: El pessebre

Comparteix el concert!

Go to Top