Concert Missa en Re M – Antonín Dvořák

Carregant Concerts

Missa en Re M de Dvořák – Preludi i Fuga en Do M BWV547 de J.S. Bach – Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré

El proper 12 d’octubre a les 20h, la Coral Càrmina juntament amb l’organista Emili Blasco us presenta un programa amb una obra de gran bellesa i importància en la producció d’Antonín Dvořák. El gran compositor txec va compondre la Missa en Re M. per a cor, solistes i orgue per a la consagració d’una capella particular a Praga el 1887 i uns anys més tard la va orquestrar a petició del seu editor anglès. Com en les altres obres d’aquest compositor, està impregnada per aquest melodisme inspirat en la tradició folklòrica eslava i la riquesa harmònica i tímbrica tan característica de l’obra de Dvořák.

Dvorák sobre la seva Missa en Re M. op.86 per a cor i orgue (1887):

“I am pleased to announce that I have finished the work and that I am supremely pleased with the result. I think it will be a work that will fully suit its purpose. It could be called: faith, hope and love for God Almighty, and an expression of thanks for this great gift, for having been given the opportunity successfully to complete a work in praise of the Highest, and in honour of our art. Do not be surprised that I am so devout, but an artist who is not cannot achieve anything like this (…)”

Al costat de l’imponent Missa de Dvořák podrem escoltar el Preludi i Fuga en Do M BWV547 de J.S. Bach que ens interpretará l’organista Emili Blasco, seguit del Cantique de Jean Racine de Gabriel Fauré, obra de gran bellesa que clourà l’acte.

Comparteix el concert!

Go to Top