Festival del Mil·lenni – Réquiems W.A. Mozart VS Karl Jenkins a Sta. Maria del Mar

Carregant Concerts

La Missa de Rèquiem en re menor (K.626) de Wolfgang Amadeus Mozart va ser composta el 1791. Va ser l’última composició de Mozart i potser una de les seves obres més reconegudes i amb més força, no només pel que fa a la música, sinó també pel debat sobre com una part de l’obra musical es va completar després de la seva mort, i com va ser composta pel seu amic i alumne Franz Xaver Süßmayr.

Mozart mai va saber qui li encarregava la Missa de Difunts a través d’un misteriós emissari. Ara sabem que no fou ni Salieri ni altres rivals, sinó el comte Walsseg-Stuppach, amb la intenció de fer-lo passar com a obra pròpia i dedicar-la a la mort de la seva difunta esposa… En qualsevol cas, l’obra es convertí en el cant del cigne del compositor, i quedà inacabada.

El Réquiem de Karl Jenkins és una obra moderna que dona una visió absolutament contemporania al gènere litúrgic, acostant-lo a tots els públics. Fusiona la clàssica amb la música ètnica, el jazz, el pop, el folclore i el minimalisme, en un amalgama d’armonies completament noves i personals.

RÈQUIEM DE MOZART

Coral Càrmina
JOFICAT (Jove Filharmònica Catalana)
Director: Dirk Wucherpfennig
Soprano: Natasha Tupin
Mezzo: Lenny Lorenzani
Tenor: Alfonso Zambuto
Baix: Fernando Álvarez

Comparteix el concert!

Go to Top