2n Concert 50è aniversari – Lobgesang de F. Mendelssohn & Estrena absoluta B. Vivancos

Carregant Concerts

Concert de celebració i homenatge als 50 anys de la coral Càrmina.
De la mà del mestre Jordi Casas i Bayer, el naixement de la coral Càrmina el 1972 va ser el fruit de l’impuls d’un grup de músics joves que es van comprometre amb la qualitat musical.
La Coral Càrmina està formada per un col·lectiu de 45 cantaires amb una sòlida formació musical i experiència en el cant coral que comparteixen les mateixes inquietuds musicals.
El seu director, Daniel Mestre i Dalmau (Igualada, 1973), inicia els estudis musicals a la seva ciutat i posteriorment a l’Escolania de Montserrat, als conservatoris de Badalona i de Barcelona (violí i piano). Paral·lelament estudia cant i música de cambra i es llicencia en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. També assisteix a cursos de direcció coral i orquestral.
El 1997 es trasllada a Viena on cursa estudis de direcció al Konservatorium der Stadt Wien. Es gradua amb les màximes qualificacions i dirigeix diverses formacions corals i instrumentals. L’any 2002 es trasllada a Sud-Àfrica on assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus i debuta com a director d’òpera.
La temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu.
Ha estat director titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans (2004-2006), director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2005-2011), director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada (2005-2012) i des de la temporada 2013-14 de la Coral Càrmina.
Actualment és professor de direcció, percepció auditiva i director musical del Taller d’Òpera de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

MONUMENT SIMFÒNICO-CORAL

Aquesta és una de les obres més espectaculars del repertori, la Simfonia núm. 2 ‘Lobgesang’ de Mendelssohn. Una simfonia plena de colors, moments triomfals i optimistes i també d’algunes de les melodies més colpidores i commovedores de la història de la música. Celebrarem així el 50è aniversari de la Coral Càrmina, una de les institucions corals més prestigioses del país.

Mendelssohn va ser un nen prodigi fill de família rica. Va tenir totes les oportunitats per convertir-se en un gran músic i les va aprofitar. Aquesta “vida fàcil” sovint ha donat peu a què se’l critiqui per haver compost una música “poc profunda” i “superficial” quan, en realitat, els grans valors de la música de Mendelssohn són el seu optimisme i la seva vitalitat.

La Simfonia núm. 2 ‘Cant de lloança’ és la millor mostra del llenguatge de l’autor d’Hamburg: intensitat, alegria i, alhora, profunditat i compromís. Va escriure l’obra per commemorar el 400 aniversari de la invenció de la impremta i la va plantejar com una cantata sobre textos d’aquella primera Bíblia impresa per Gütenberg. Li va sortir una obra espectacular que combina fragments triomfals i meditatius, dramàtics i lleugers, grandiositat simfònica i veus a capella. En la primera part del concert viurem l’estrena absoluta de la darrera obra del compositor català Bernat Vivancos, reconegut arreu com un dels autors amb més domini de la música vocal i amb un llenguatge propi que ha sabut connectar amb el públic contemporani.

REPERTORI

B. Vivancos: Càntic dels tres joves (estrena absoluta)
F. Mendelssohn: Simfonia núm. 2, op. 52 ‘Lobgesang’

INTÈRPRETS

Ulrike Haller, soprano
Mar Jordana, soprano
Roger Padullés, tenor
Coral Càrmina
Franz Schubert Filharmonia
Daniel Mestre, director

Comparteix el concert!

Go to Top