PROJECTE MUSICAL

Encara que la Coral Càrmina és una formació amateur, les importants produccions, concerts i activitats anuals en què participa fan que l’exigència en el treball i la cura en la preparació de les obres que interpreta siguin les pròpies d’un cor professional.

Amb el suport de la Direcció Musical i dels mestres de cant, els membres de la Coral Càrmina compten amb una sòlida formació i experiència musical i de cant, que són un requisit indispensable per formar part del cor.

En aquests darrers anys, Càrmina ha compaginat l’activitat simfonicocoral amb l’aprofundiment en l’exploració expressiva de la veu i el treball vocal, amb una programació de repertoris a cappella o amb  instruments solistes en la recerca de programes innovadors. Entre aquests destaquen la “Missa per a doble cor” de F. Martin, la “Misa Criolla” i “Navidad Nuestra” d’A. Ramírez (amb l’acompanyament de la cantaora Antonia Contreras i el grup musical “A tientas”), “The Armed Man: A Mass of Peace” de K. Jenkins, “The Lark” de L. Bernstein i obres de compositors contemporanis com S. Barber, E. Whitacre, B. Britten, G. Sviridov o S. Rakhmàninov, entre molts altres. Les característiques d’aquests programes, molts amb una reduïda infraesctructura instrumental, permeten també difondre i portar el cant coral d’alta qualitat arreu.

La Coral Càrmina no és aliena a la problemàtica del nostre món actual i a la situació del nostre país i ha participat recentment en concerts solidaris a benefici d’entitats com Casa nostra, casa vostra o l’Associació Catalana pels Drets Civils.

Els principals projectes i produccions de la Coral Càrmina per a la temporada 2018-2019 són:

>> Programa “Camins” per a cor i piano amb compositors catalans a diversos indrets de Catalunya
D. Mestre, direcció
>> “Rèquiem” de John Rutter a Barcelona i a Zug (Suïssa)
D. Mestre, direcció
>> La millor música de cinema amb Royal Film Concert Orchestra a l’Auditori de Barcelona.
Kynan Johns, direcció
>> Gala de Nadal amb Fundación Excelentia al Palau de la Música Catalana.
D. Mestre, direcció
>> Catalunya, Europa 1714. Coral Càrmina i Orquestra Barroca Catalana.
D. Mestre, direcció
>> “Thamos, König in Egypten” de Mozart amb la Fura dels Baus
D. Mestre, direcció
>> Concert per a cor i orgue amb música de Mendelssohn i Rheinberger
D. Mestre, direcció
>> Motets i Cantates de Bach a Barcelona i Badalona
D. Mestre, direcció